programma's

Beter Benutten in Rotterdam

De haven van Rotterdam trekt veel transport aan. Dat is natuurlijk niet vreemd. Maar daarom moeten we er wel extra goed op letten dat Rotterdam goed bereikbaar is en blijft. Dat geldt niet alleen voor het havengebied, maar ook voor de stad en de regio. Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu is het programma Beter Benutten Vervolg gestart. Dit programma zet specifiek in op innovatieve logistieke efficiëntie. Met als belangrijk resultaat een afname van de meest vertraagde ritten bij het personenvervoer en de logistiek. In Rotterdam valt hier zeker nog winst te behalen. Op deze pagina leest u meer over het programma Beter Benutten Vervolg in Rotterdam.

Samenwerken is belangrijk

Het programma Beter Benutten Vervolg heeft niet één kant-en-klare oplossing op de plank liggen voor Rotterdamse bedrijven. Iedere organisatie en iedere werkgever is namelijk anders. Wat we vanuit het programma wel doen, is samen met de werkgevers knelpunten signaleren en samen met hen zoeken naar oplossingen. Samenwerken is belangrijk, want het zoeken naar oplossingen gebeurt in een wisselwerking tussen de verschillende partijen. Bereikbaarheid van de regio is tenslotte allang niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de overheid. Ook het bedrijfsleven en de logistieke sector spelen hierin een belangrijke rol.

Efficiëntie bij werkgevers

De inspanningen van Beter Benutten Vervolg zijn niet gericht tegen auto’s en vrachtwagens. Het programma is niet anti-vrachtwagen, maar wel anti-file. En die files verminderen we als we slimmer nadenken over én omgaan met mobiliteit. Waar voor de een het anders verdelen van de ritten over de dag (en nacht) de oplossing is, zal dat bij een ander bedrijf de modal shift zijn of een hogere beladingsgraad. Elk bedrijf behaalt zijn efficiëntie op een manier. Eén die het beste bij dat bedrijf past. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat er bij werkgevers efficiëntie te halen is. En daar werken we graag aan mee. Dat doen we door mee te denken en te adviseren. Maar ook door werkgevers in contact te brengen met relevante dienstverleners die logistieke oplossingen bieden of om samen de financiering rond te krijgen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met De Verkeersonderneming.

Programma Beter Benutten Vervolg

Het programma Beter Benutten Vervolg zet specifiek in op innovatieve logistieke efficiëntie. Efficiëntie in de logistiek zorgt voor kostenbesparingen en groei. Daarnaast heeft het ook positieve effecten op onder andere economie, milieu, veiligheid en stedelijke ontwikkeling. Het Beter Benutten Vervolg programma loopt in twaalf regio’s in Nederland. Rotterdam is daar een van. Het programma Logistiek wordt onder de vlag van Beter Benutten Vervolg uitgevoerd door De Verkeersonderneming, de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam–Den Haag (MRDH), Havenbedrijf Rotterdam, TLN, EVO en Deltalinqs.

De Verkeersonderneming

In 2008 is De Verkeersonderneming opgericht door de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De afgelopen jaren heeft De Verkeersonderneming een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Tal van bedrijven zijn aangehaakt bij onze projecten en pilots. Kijk voor meer informatie op onze site.  Daar staan ook allerlei best practices van de logistieke bedrijven.