Workshop 'Marktplaats voor logistiek'

De Marktplaats voor de logistiek is een initiatief van De Verkeersonderneming. Het doel van dit platform is het delen van logistieke oplossingen, zodat er minder in de spits gereden hoeft te worden.

Marktplaats als makelaar

De Marktplaats voor de logistiek draait om het in contact brengen van mensen die wat willen en mensen die wat kunnen. Daarmee treden we als het ware op als een soort makelaar. We zoeken contact met bedrijven in de regio en gaan het gesprek over schone en efficiënte logistiek aan. In dat gesprek zeggen we niet alleen ‘u moet wat anders’, we laten ook zien dat het anders kan. Dankzij de marktplaats kunnen we dat ook doen. En past een oplossing bij het bedrijf? Dan kan er eventueel gelijk een deal worden gesloten.

Oplossing buiten de bestaande keten

Wie denkt dat er op de marktplaats alleen ruimte is voor vervoerders of verladers, heeft het mis. Immers, soms ligt de oplossing buiten de bestaande logistieke keten. Zo vind je op de marktplaats ook softwarebedrijven die handige tools of applicaties ontwikkelen. Waarmee bedrijven bijvoorbeeld hun transport en logistiek efficiënter kunnen inplannen. Wat naast een kostenbesparing ook minder druk op de wegen rondom Rotterdam legt. Inmiddels hebben 10 bedrijven zich aangesloten bij de marktplaats. Op den duur wil De Verkeersonderneming dit uitbreiden naar 30 tot 40 bedrijven. Zodat we nog meer oplossingen kunnen aanbieden.

Contact

Ben je op zoek naar een oplossing of biedt jouw bedrijf logistieke oplossingen aan? Stuur dan een bericht met je contactgegevens naar info@verkeersonderneming.nl.