UITNODIGING EVENT LOGISTIEK010+

 

Sinds 2015 verbindt, inspireert, informeert en adviseert Logistiek010 bedrijven die een bijdrage willen leveren aan duurzame oplossingen om de leefbaarheid in Rotterdam te verbeteren. Overheid, kennisinstituten en bedrijfsleven werken hiervoor al ruim 2 jaar samen aan duurzame en slimme oplossingen die voor iedere ondernemer haalbaar zijn.

Tijd voor een volgende stap

Op 3 oktober 2018 organiseren wij (TLN, evofenedex, De Verkeersonderneming en gemeente Rotterdam) Logistiek010+, het event voor ondernemers in de transport of logistiek in & rond Rotterdam.

Een dag met o.a. inspirerende sprekers, een verrassend “kennisplein”, met koplopers in het vakgebied die nieuwe invalshoeken presenteren en met dynamische mogelijkheden en oplossingen die voor iedere ondernemer haalbaar zijn. Meerdere ondernemingen verzorgen workshops en geven u slimme tips en tricks om direct in actie te komen. Wat wordt uw volgende stap?

U komt toch ook? Wilt u zeker zijn van een plaats? Meld u direct aan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl

 

Programma

Welkom
Vanaf 13.00 uur: ontvangst. Het kennisplein staat voor u open (let op! Dit is eerder dan voorgaande bijeenkomsten). Locatie is Hal4 aan de Maas, Rotterdam

Om 13.30 uur wordt u verwelkomd door dagvoorzitter Cees Vingerling. Sinds 2015 is hij namens De Verkeersonderneming gebiedsregisseur Rotterdam Zuidwest en is hij  namens VNO-NCW mobiliteitsmakelaar Rotterdam. Hij gaat in op het thema “Tijd voor een volgende stap” en nodigt u uit om uw volgende stap te delen. Zoals van ons gewend, zijn er weer inspirerende sprekers aanwezig, meer informatie hierover volgt later.

Workshops
Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan veel verschillende workshops omtrent de logistiek in en rond Rotterdam. Centraal staat de vraag “Wat kan een volgende stap zijn”. Meer duurzaam? Meer schoon? Meer efficiënt? Of meer …’ Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Kennisplein

De hele middag is het kennisplein geopend en kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met ondernemers die interessante oplossingen bieden.

Weerzien
Aan het einde van de middag kunt u uw vakgenoten ook ontmoeten tijdens de afsluitende netwerkborrel. Cees Vingerling neemt hier de dag door en probeert samen met u om de bijeenkomst waarde te geven voor de logistiek in Rotterdam.

U komt toch ook? Wilt u zeker zijn van een plaats? Meld u direct aan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl

 

De eerste workshops zijn al bekend:

 

Bouwen midden in de stad

Een groot bouwproject midden in de stad kent vele nadelen: een kleine bouwplaats, beperkte opslagcapaciteit en weinig laad- en losmogelijkheden. Toch verloopt de bouw van het Forum aan de Coolsingel in hartje Rotterdam zeer gestaag. De aannemer heeft een aantal creatieve oplossingen gevonden om de problemen het hoofd te bieden. Tijdens de workshop word je meegenomen in de maatregelen en geleerde lessen van het Forum. Van probleem naar oplossing: kansen in de bouwlogistiek in hartje stad.

Deze workshop wordt verzorgd door Matthijs Wentink, Count & Cooper  en Arjan van Os, De Verkeersonderneming

Opladen en -lossen in de binnenstad

We gaan het doen! Bevoorraden met elektrisch aangedreven vrachtauto’s in de binnenstad. Ze zijn er nog nauwelijks, maar dat gaat veranderen. Maar als ze er straks zijn, moeten ze ook voluit inzetbaar zijn. Stilstand is onverkoopbaar in de logistieke operatie. Dus opladen waar en wanneer het past in de planning. Daar komt veel bij kijken. Huiswerk om te regelen voordat de zero emission vrachtauto’s er zijn. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan want zonder opladen valt er straks niets te lossen!

Workshop wordt verzorgd door TLN en evofenedex

 

Bespaar eenvoudig op uw wagenparkkosten

Verizon Connect levert een GPS fleet managementsysteem en helpt bedrijven om het wagenpark slimmer te beheren, de productiviteit te verhogen en om te besparen op wagenparkkosten. Dit jaar hebben zij een marktonderzoek gedaan naar het rijgedrag onder bestuurders van bestelbussen. Daaruit kwamen een aantal opmerkelijke cijfers naar voren. Jan Willem gaat in op deze resultaten en laat u zien waar u als bedrijfseigenaar nog winst kan behalen.

De workshop wordt verzorgd door Jan Willem Doornbos, Senior Marketing Manager Central Europe, werkt sinds 2014 voor Verizon Connect, voorheen bekend als Fleetmatics.