Staalduinen Logistics komt met bandenmeetbank

Om de kosten van een voertuigvloot zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk om brandstofverbruik, reparatie en onderhoud goed te monitoren. Banden zijn daarbij een belangrijk onderdeel. Staalduinen Logistics uit Maasdijk investeerde in een meetbank die de diepte van het profiel en de spanning van elke band automatisch meet en visualiseert.

Meten is weten

Als de profieldiepte van een band niet goed is, zorgt dat voor onveilige situaties en hoger brandstofverbruik. Ook de bandenspanning heeft invloed op het brandstofverbruik én de veiligheid van een voertuig. Volgens Rijkswaterstaat hebben vrachtwagens 900 klapbanden per jaar door te lage bandenspanning. Reden genoeg om banden niet te verwaarlozen.

Gemakkelijk monitoren

Met de meetbank die Staalduinen aanschafte, is het mogelijk om de banden gemakkelijk te monitoren: chauffeurs hoeven er alleen maar overheen te rijden. Staalduinen Logistics sprak met de chauffeurs af dat zij dat minimaal een keer per week doen. Zo houden ze het profiel en de bandenspanning goed in de gaten. De meetbank van Staalduinen is een van de negen in Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een bandenmeetbank?
Neem dan contact op met Robin Kuiper van WEL Mobiliteit: telefoon 06 – 23 68 60 61