Vanaf april 2016 kun je grote spullen, gekke spullen, lastige spullen en bijzondere spullen laten vervoeren via de app van Sjipit. Je biedt hier gratis je spullen aan en Sjipit vindt een ondernemer die toevallig dezelfde kant op moet als jouw zending.
 
 
Als je weleens spullen koopt of verkoopt, ken je het probleem: Een pakketje stuur je zo op, maar wat als je zending niet in een doos past? Vaak ben je aangewezen op eigen vervoer, een aanhangwagen of een busje van een vriend. Maar nu is er Sjipit! Een revolutionaire app voor vraag en aanbod van transport. Sjipit is dé marktplaats voor het vervoer van spullen. Dus grote spullen, gekke spullen, lastige spullen of bijzondere spullen? Sjipit vindt de juiste vervoerder voor je. Want het mooie is: die vervoerders zijn overal: iedereen die zakelijk als ondernemer met een auto, busje of vrachtwagen de weg op gaat kan via Sjipit spullen vervoeren. Een koerier, verhuizer, of gewoon een timmerman. Hebben zij ruimte over, dan kun jij profiteren. Weg met die lege kilometers!
 
Sjipit brengt je bij elkaar, samen bespreek je de prijs, het tijdstip en de voorwaarden. Zo simpel is dat. Geen gedoe meer met een aanhangwagen, geen belachelijk dure transportkosten, want de ondernemers doorkruisen dagelijks tóch al heel het land. Jouw spullen liften mee op hun zakelijke rit. Sjipit is dé marktplaats voor het vervoer van spullen en ongekend flexibel. Dus wil jij een bankstel vervoeren, een tafel of een houten giraffe? Sjipit matcht jouw zending met beschikbare laadruimte. Een ondernemer verdient gemakkelijk wat bij en jij profiteert eenvoudig en goedkoop van bestaande ritten. 
 
Speciaal voor alle Sjipit fans en geïnteresseerden is er een commercial gemaakt met verdere uitleg over Sjipit.