Meer dan 200 leden voor Ecostars

Sinds de Ecostars Award-meeting van 15 juni hebben 30 nieuwe bedrijven zich aangesloten bij Ecostars. Daarmee is het totale aantal leden gegroeid naar 218 en zijn we de magische grens van 200 leden gepasseerd. Op de Logistiek010-bijeenkomst van 3 november ontvingen 8 nieuwe leden een certificaat voor 4 of 5 Ecostars.

Aantal Ecostars groeit

Het aantal Ecostars-leden blijft groeien. Daar is de gemeente Rotterdam erg blij mee. Op 3 november reikte Esra Broekhof van de gemeente Rotterdam certificaten uit aan 8 nieuwe leden: Transportbedrijf Mol B.V., POD Logistics, Stubbe B.V., Verwaal Transport en M.J. de Groot Transport B.V. ontvingen certificaten met 4 sterren. Certificaten met 5 sterren gingen naar Leegwater Special Truck BV, Van Noort Bedrijven BV en Wematrans B.V. De gemeente feliciteert alle nieuwe leden met het behalen van hun sterren.

Tips van nieuwe Ecostar-leden

De nieuwe leden hebben punten gescoord met hun manier van duurzame bedrijfsvoering. Enkele initiatieven van de nieuwe leden:

  • Het brandstofverbruik van iedere chauffeur blijven verbeteren. Of deze nu een 6 of een 8 scoort. Bij uitblijvende verbetering wordt een chauffeur (nogmaals) op cursus gestuurd.
  • Een nulmeting (rijproef) voor nieuw aan te nemen werknemers.
  • Zoveel mogelijk vracht vervoeren met zo min mogelijk voertuigen.
  • Vrachtwagens uitrusten met Duel Fuel. Dit is een combinatie van Diesel en LNG.
  • Systeem activeren dat ervoor zorgt dat een vrachtwagen na een paar minuten stationair draaien afslaat.

Ecostars: scoren met duurzame bedrijfsvoering

Ecostars is in 2011 gestart als een Europese erkenningsregeling. Het doel van Ecostars is om de luchtkwaliteit te verbeteren. En dan met name door het terugdringen van het brandstofverbruik van vervoerders. Transporteurs die meedoen met het Ecostars-programma kunnen sterren (stars) verdienen voor duurzame bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door met schonere voertuigen te gaan rijden. Hoe meer sterren, hoe schoner een bedrijf werkt. De maximale score is vijf. Door de sterren kunnen klanten snel en eenvoudig zien of het bedrijf schoon en milieuvriendelijk te werk gaat.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over Ecostars? Of wilt u zich aansluiten bij het Ecostars-programma? Dat kan. U leest er meer over op de pagina ECOSTARS. Een overzicht van alle 218 leden vindt vindt u op onze website.