MOBILITY MATTERS - 11 APRIL 2017

Mobiliteit groeit en verandert. Eén van de belangrijkste uitdagingen voor steden van de toekomst is om mobiliteit op een slimme (SMART) en gezonde (HEALTHY) manier te organiseren, zodat iedereen mee kan doen (FOR EVERYONE). Kom op 11 april 2017 naar het nationale mobiliteitssymposium MOBILITY MATTERS in de Doelen in Rotterdam en ga met vakgenoten en experts uit het hele land de uitdaging aan. Verken, doorgrond en kom tot de kern.

Mobiliteit doet ertoe. Nu en in de toekomst.

MOBILITY MATTERS is een initiatief van de gemeente Rotterdam: een dag met inspirerende sprekers, verrassende locatiebezoeken, koplopers in het vakgebied, nieuwe invalshoeken, dynamische debatten en natuurlijk ruime gelegenheid om te netwerken. Ontmoet en beleef in Rotterdam. De stad waar innovatie in het hart van de genen zit. Oók in mobiliteit. Dagvoorzitter Peter Melis neemt u mee door de betekenis van mobiliteit in de breedste zin van het woord en keynote speakers Gil Penalosa (8 80 Cities) en Thomas Rau (RAU) delen hun boeiende visies en geven u stof tot nadenken.

PROGRAMMA

Naast de plenaire onderdelen in het dagprogramma kiest u uw eigen middagprogramma. U volgt dan een ‘route’ en maakt een verfrissende verdiepingsslag binnen één van de mobiliteitsthema’s:

ROUTE SMART | De innovatieve stad
Slimme mobiliteit heeft invloed op hoe we de stad inrichten, gebruiken, beleven en met elkaar omgaan. Hoe dragen innovatieve mobiliteitsoplossingen bij aan de opgaven waar we in de stad voor staan? En welke nieuwe vraagstukken komen er door innovatie in mobiliteit op ons af?
De route SMART staat onder leiding van Marco Maréchal (To Connect), de inleidende lezing van Otto Raspe (Planbureau voor de Leefomgeving) geeft richting aan de middag.

ROUTE HEALTHY | De vitale stad
Een vitale stad is een stad die gezond is om in te wonen, werken en recreëren, en waar bewegen door de stad een positieve invloed heeft, in plaats van een negatief effect op de leefbaarheid. Wat is bijvoorbeeld de impact van de energietransitie op de mobiliteit en de ruimte in de stad, en de gezondheid van inwoners?
Dagvoorzitter Peter Melis neemt deze route onder zijn hoede, Maarten van Biezen (Natuur & Milieu) geeft u een inspirerende inleidende lezing.

ROUTE FOR EVERYONE | De stad in balans
Mobiliteit kent verschillende kanten, een economische, sociale en culturele. Betrek alle facetten van mobiliteit en de stad is niet alleen beter bereikbaar, maar inwoners ervaren ook mobiliteitsgeluk. Mobiliteit is er tenslotte niet alleen voor de happy few, maar FOR EVERYONE.
Kiest u voor deze route, dan gaat u op pad door de stad. Breng een bezoek aan Blue City, KleinpolderpleinPARK of de Luchtsingel.

Aanmelden? Klik hier

PRAKTISCHE INFO

Datum: Dinsdag 11 april 2017
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Tijd: 09:00 – 17:30 uur
Prijs: € 199,00

Interessant voor uw netwerk? Breng hen op de hoogte en deel dit evenement.

Graag tot ziens bij MOBILITY MATTERS!

Heeft u vragen? Mail naar mobilitymatters@rotterdam.nl.