Lancering ViaTim in Rotterdam

Start-up aan de slag binnen Rotterdam Mobility Lab

Als pakketbezorger voor een dichte deur staan, als klant een briefje in de bus vinden dat het pakket is bezorgd terwijl je niet thuis was. Wie kent het niet? ViaTim is een start-up binnen Rotterdam Mobility Lab die aan de slag gaat in Rotterdam. Buren die altijd al pakketjes aannamen, kunnen er nu geld mee verdienen door ViaPunt te worden. Dit zorgt ervoor dat pakketbezorgers niet meer 2 keer voor dezelfde dichte deur staan en dat klanten hun pakket ontvangen op een moment dat voor hen uitkomt.  Het doel is om binnen zes maanden 100 Viapunten te hebben. Iedereen die een ViaPunt aanmeldt, krijgt nu € 25,-.

Hoe werkt het?

ViaTim is in april 2016 gelanceerd in Bergen op Zoom en heeft daar inmiddels zo’n 80 ViaGebruikers. Het werkt als  volgt: Als je iets op het internet bestelt, vul je bij het bezorgadres niet je eigen adres, maar het adres van het ViaPunt in met je eigen naam. Het ViaPunt is iemand die in de buurt woont en vrijwel altijd thuis is. Dit kan een buurman zijn, maar ook iemand met een eigen zaak aan huis. De pakketbezorger geeft daar het pakket af. Het ViaPunt spreekt vervolgens via WhatsApp met de ViaGebruiker een tijd af om het pakket af te halen. 

Rotterdam Mobility Lab

In Rotterdam Mobility Lab testen 10 start-ups de komende maanden hun product of dienst op de Rotterdamse markt. ViaTim is één van de geselecteerde diensten omdat het zorgt voor minder bestelverkeer in de stad. Alle tien de start-ups hebben tot mei 2017 de tijd om te testen of er vraag is naar hun product of dienst en deze te optimaliseren. In mei 2017 volgt een investeerdersevent waar de start-ups zich kunnen presenteren. Rotterdam Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming. 

Meer informatie via de website: www.rotterdammobilitylab.nl.

Over De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de regio Rotterdam. De Verkeersonderneming is de samenwerkingsorganisatie van gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat. VNO-NCW, Deltalinqs, Kamer van Koophandel Rotterdam, EVO, TLN, provincie Zuid-Holland, gemeente Nissewaard en politie Rotterdam-Rijnmond zijn de belangrijkste adviseurs. Het doel is het bereikbaar maken en houden van de stad,  haven en regio Rotterdam door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken.