Kom 29 oktober naar de finale van de chauffeurswedstrijd

Op zaterdag 29 oktober strijden 11 Rotterdamse chauffeurs om de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam’. De deelnemende chauffeurs komen van DHL, De Rijke, Euser, Erasmus, H.Z. Logistics en gemeente Rotterdam. In deze finale op 29 oktober krijgt de chauffeur die het zuinigst rijdt de titel ‘De beste chauffeur van Rotterdam’.

Duurzame wagens voor de wedstrijd

De chauffeurs strijden 29 oktober in twee categorieën: bestelwagen en vrachtwagen. Tijdens de wedstrijddag leggen de chauffeurs diverse routes af in meerdere voertuigen. De chauffeur die met alle voertuigen het zuinigst rijdt, wint de wedstrijd. Voor de wedstrijd hebben we de meest moderne voertuigen van DAF, Fiat, Mercedes, MAN, Scania en Volvo tot onze beschikking. De trekkers, geladen opleggers en bestelbussen worden beschikbaar gesteld door dealers en transportbedrijven uit de regio Rotterdam. De Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) verzorgt de wedstrijddag. Klik hier voor de deelnemende dealers.

De wedstrijddag van start tot prijsuitreiking

De thuisbasis van de wedstrijddag is de RDM-kantine op Heijplaat: Heijplaatstraat 3, Rotterdam. Vanaf hier starten en eindigen de wedstrijdroutes, is een expositie, ruimte voor proefritten en uiteraard de prijsuitreiking. Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

9.15 uur

Start eerste ritten deelnemers

10.30 uur

Opening RDM-kantine en expositie (gehele dag)

12.00 – 12.45 uur

Pauze

15.45 uur

- Laatste deelnemer binnen
- Maken van groepsfoto met alle deelnemers en voertuigen

16.00 uur

Prijsuitreiking door Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van de gemeente Rotterdam 

Leer zelf zuinig rijden

Op de wedstrijddag is DON-opleidingen aanwezig met een Lang Zwaar Vrachtvoertuig (LZV). Onder begeleiding van een instructeur van DON kunt u zelf een rondje maken. Inschrijven doet u op de dag zelf. Maar doe dat wel snel, want vol is vol.

Doel van de wedstrijd

Om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren, heeft gemeente Rotterdam een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. Deze ambitie: ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’, is door Rotterdam, TNO en zes transportbedrijven uit de regio ondertekend. De Rotterdamse chauffeurswedstrijd is één van de projecten die hieraan bijdraagt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de BestDriver app. Deze app van CGI wordt dan gekoppeld aan het in-car systeem van een auto of bestelbus. Met dit project worden chauffeurs enerzijds bewust van hun rijgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. Anderzijds stimuleert het bedrijven om in-carsystemen in te zetten voor duurzaam rijgedrag.

Kom ook naar de wedstrijddag!

Zaterdag 29 oktober wordt een spannende en feestelijke dag. Zowel voor de deelnemers als de toeschouwers. Mis het niet en kom ook!

Wilt u meer informatie over de Rotterdamse wedstrijddag en ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’? Neem dan contact op met dhr. R. van der Wulp van de gemeente Rotterdam via:  r.vanderwulp@rotterdam.nl