Inspirerende bijeenkomst Logistiek 010

Donderdag 6 april 2017

De Verkeersonderneming, evofenedex, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de gemeente Rotterdam organiseerden op 6 april 2017 de bijeenkomst Logistiek010. Deze keer in AHOY Congrescentrum in Rotterdam. Centrale vraag tijdens deze bijeenkomst: Hoe kan de logistieke sector bijdragen aan een bruisende economie én vitale stad met gezonde lucht? Na de centrale opening, met onder meer een lezing over e-commerce door Thuiswinkel.org, gingen transporteurs, verladers, aannemers en winkeliers in verschillende workshops met elkaar in gesprek.

Dagvoorzitter Jaap Verkiel, beleidsadviseur bij TLN, dagelijks bezig met het stimuleren van efficiënte, schone en veilige logistiek opende de middag. Hij geeft een korte toelichting op de recent behaalde resultaten van Beter Benutten en ECOSTARS. ECOSTARS heeft inmiddels meer dan 250 leden en meerdere positieve her-audits gedaan bij bedrijven die daardoor een hogere sterwaardering kregen.

De leden Breytner en Synergy Health Textielservice worden op het podium gevraagd om een korte toelichting te geven op hun samenwerking. Deze partijen hebben elkaar ontmoet op een van de eerdere bijeenkomsten en hebben nu een businesscase rond waarin Breytner de ‘last mile’ van het transport van Synergy Health naar het EMC met zero emissie voertuigen kan gaan uitvoeren. Synergy Health hoeft niet meer in de spits te rijden en de stad krijgt een betere luchtkwaliteit.  Voor alle partijen een win-win situatie..

Daarna volgde een inspirerende presentatie van onze keynote speaker Margreeth Pape, Beleidsadviseur E-commerce Logistiek en Duurzaamheid bij Thuiswinkel.org over ‘De uitdagingen van de last mile’. Zij houdt zich bezig met alle ontwikkelingen op het gebied van logistiek die leden ondervinden of die een rol zullen gaan spelen in de (nabije) toekomst.

Download hier de presentatie.

Na het centrale deel van Logistiek010 kregen bezoekers de kans om twee workshops bij te wonen van elk drie kwartier. Bijvoorbeeld over Financiën,  Elektrische voertuigen of afvallogistiek. Na afloop van de bijeenkomst werd er uitgebreid nagepraat in de lounge van AHOY.

Save the date

Op 2 november 2017 vindt de volgende bijeenkomst Logistiek010 plaats.
Noteer alvast de datum in uw agenda!