Goud voor Ronald Spaans bij Rotterdamse chauffeurswedstrijd

Zaterdag 29 oktober was het moment van de waarheid voor 11 Rotterdamse chauffeurs: de finale van de chauffeurswedstrijd. Het was een mooie, maar vooral ook erg spannende dag. Dit was hét moment waar zij al maanden naartoe hadden gewerkt. Aan het eind van de dag ging de titel 'Beste chauffeur van Rotterdam’naar Ronald Spaans van Euser.

Podiumplaatsen voor Euser, De Rijk en DHL

Uiteraard is iedereen die aan de wedstrijddag mee heeft gedaan een winnaar. Zij behoren namelijk tot de laatste 11 van de 200 chauffeurs die zich voor de wedstrijd hebben aangemeld. Maar er kan er maar één de beste zijn. Dat was dit jaar Ronald Spaans van Euser. De tweede en derde plek waren voor Cees Verdoold (De Rijke) en Orpheo Park (DHL). De prijzen werden uitgereikt door Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur bij gemeente Rotterdam.

Landelijke chauffeurswedstrijd

Op 17 december is de landelijke chauffeurswedstrijd. Die wordt sinds 2000 georganiseerd door de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC). Deze wedstrijd is specifiek voor vrachtwagenchauffeurs. De beste vrachtwagenchauffeurs uit de Rotterdamse strijd, doen automatisch mee met de landelijke wedstrijddag op 17 december. Dat zijn Cees Verdoold (De Rijke) en Patrick Grolle (HZ Logistics).

Doel van de wedstrijd

Om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren, heeft gemeente Rotterdam een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. De Rotterdamse chauffeurswedstrijd is één van de projecten die hieraan bijdraagt. Met dit project worden chauffeurs enerzijds bewust van hun rijgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. Anderzijds stimuleert het bedrijven om in-carsystemen in te zetten voor duurzaam rijgedrag.