• Investering van 12 miljoen euro met oog op groei

  • Gericht op duurzaamheid met BREEAM keurmerk en op groene stadslogistiek

Schiphol, 1 juli 2016: Op historische wijze is de eerste paal geslagen voor de bouw van een ultramoderne nieuwe vestiging van DHL Express voor de regio Rotterdam-Den Haag. Het Service Center verrijst op het bedrijventerrein Harnaschpolder aan de A4 in Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland. De vestiging, die werk biedt aan 200 mensen, zal in het voorjaar van 2017 in gebruik worden genomen. Met de bouw is een investering gemoeid van 12 miljoen euro. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma dat de groei van DHL Express in Nederland moet faciliteren.

Eerste paal
Michiel Greeven, Managing Director van DHL Express Nederland en de wethouders van de Gemeente Midden-Delfland Hans Horlings en Annemiek de Goede en enkele van de toekomstige medewerkers bedienden onder leiding van aannemer Aan de Stegge een antieke hei-installatie om de spreekwoordelijke eerste paal te slaan.

DHL Express investeert in korte tijd 45 miljoen euro in Nederland
De bouw van de vestiging voor de regio Rotterdam-Den Haag maakt onderdeel uit van het grootste investeringsprogramma sinds DHL Express zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde. Met het programma dat vorig jaar werd gelanceerd, wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk. Die uitbreiding biedt tevens de mogelijkheid innovaties te introduceren, die de processen efficiënter en kwalitatief beter zullen maken en productiemiddelen duurzamer.

200 arbeidsplaatsen
In de nieuwe vestiging worden twee bestaande Service Centers van de expresdivisie ondergebracht, die nu zijn gehuisvest aan de Kiotoweg in Rotterdam en de Laan van Waalhaven in Den Haag. Deze vestigingen blijven onderdak bieden aan DHL Parcel. Op deze wijze kan DHL zijn groeiambities over de volle breedte realiseren. Vanuit Rotterdam gaan er 100 medewerkers en vanuit Den Haag 90 mee naar de nieuwe vestiging, waar in de toekomst werkgelegenheid zal zijn voor zo’n 200 medewerkers.

Driehoek Den Haag-Gouda-Rotterdam
Het nieuwe Service Center krijgt in Den Hoorn de beschikking over 2.250 m2 loods en 600 m2 kantoorruimte. Het gebouw krijgt twee ‘Pick-Up & Delivery fingers’ met 60 docks voor het laden en lossen van bestelwagens. Service Center Rotterdam-Den Haag vormt de uitvalsbasis voor zo’n 60 bestelwagens en bakwagens die het gebied in en rond de driehoek Den Haag, Gouda en Rotterdam bedienen. In Rotterdam en Den Haag wordt bovendien gebruik gemaakt van fietskoeriers met hun Parcycles en Cubicycles (speciale bakfietsen voor de binnenstad).

BREEAM-NL Excellent keurmerk
Uit oogpunt van duurzaamheid moet het nieuwe Service Center na de bouw voldoen aan de vereisten van het BREEAM-NL keurmerk op het niveau ‘Excellent’. BREEAM is een internationaal erkende integrale beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM-NL Excellent is de op een na hoogste duurzaamheidsgraad. Dat betekent dat wordt voldaan aan duurzaamheidseisen op het vlak van onder meer gezondheid, energie- en waterverbruik, toegepaste materialen, afvalverwerking en landgebruik & ecologie.

Managing Director van DHL Express Nederland Michiel Greeven hierover: “Het BREEAM-NL Excellent certificaat is helemaal in lijn met onze milieudoelstellingen, waarbij we middels ons GoGreen-programma onder meer onze CO2 footprint significant aan het reduceren zijn. De realisatie van een duurzaam pand sluit mooi aan op onze initiatieven rond duurzame stadslogistiek, zoals onze deelname aan het Rotterdamse Green Deal 010-akkoord”.

Harnaschpolder
Bedrijventerrein Harnaschpolder is voor DHL Express strategisch gelegen in de driehoek Rotterdam, Den Haag, Gouda, met veel internationale pakketten- en documentenstromen. Met de recent doorgetrokken A4 is er directe aansluiting op het lokale en (inter)nationale wegennet. Bedrijventerrein Harnaschpolder maakt onderdeel uit van Businesspark Haaglanden. Hans Horlings, Wethouders van Gemeente Midden-Delfland: "Wij zijn zeer blij met de versterking van het bedrijventerrein door de komst van het internationaal opererende DHL Express. Het zorgt voor werkgelegenheid in onze regio en onderstreept de goede ligging van het bedrijventerrein Harnaschpolder langs de recent doorgetrokken A4."

Derde project op rij voor aannemer Aan de Stegge

Aannemer Aan de Stegge gaat de nieuwbouw in Den Hoorn realiseren. Eerder realiseerde de bouwer uit Twello het nieuwe Service Center in Utrecht en bouwt men momenteel aan de vestiging in Breda. “Wij zijn er trots op dat we inmiddels de derde vestiging voor DHL Express mogen bouwen en zo een bijdrage leveren aan de groeiambities van DHL Express”, aldus commercieel projectmanager Maurice Smits. De ingebruikname is voorzien eind maart 2017.