Eerste deelnemer Chauffeurswedstrijd komt van DHL

Op de Ecostars Award-meeting werd de eerste officiële deelnemer van de chauffeurswedstrijd bekendgemaakt. Het is de heer Orpheo Park van DHL! Hij is de winnaar van de eerste voorronde en doet mee aan de wedstrijddag eind oktober. Er is nog plek voor een aantal deelnemers. De komende maanden strijden chauffeurs van verschillende bedrijven ook om deze plekken. Hun uitdaging? Winnen door zo zuinig mogelijk te rijden.

Winnen met zuinig rijden

Bij de chauffeurswedstrijd gaat het er niet om wie het hardst rijdt, maar wie het zuinigst rijdt. Dat wordt gemeten een gratis app van CGI die wordt gekoppeld aan het in-car systeem van de vrachtwagen of bestelbus. De app meet de prestaties van de chauffeur en vergelijkt die met het rijgedrag van andere chauffeurs in de regio. De chauffeurs die het zuinigst rijden, strijden eind oktober om de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam’. De exacte datum van de wedstrijddag wordt nog bekendgemaakt.

Een wedstrijd werkt

De gemeente Rotterdam hecht veel waarde aan schone en gezonde lucht in de binnenstad. De doelstelling van Green Deal 010 is niet voor niets: Zero Emission in 2020. En om dat te halen hebben we de inzet van alle chauffeurs in en om de stad nodig. De praktijk heeft ons geleerd dat een wedstrijdelement kan helpen. In ieder geval bij DHL: ‘Bij ons op kantoor hangen grote beeldschermen waarop we het rijgedrag van onze koeriers laten zien. En dat werkt als een trein! Als koeriers terugkomen van hun route rennen ze bijna meteen naar het beeldscherm om te checken hoe ze die dag hebben gepresteerd,’ aldus Mario Engelbrecht, projectleider Operations bij DHL.

Meer weten of deelnemen?

Deelnemen is helaas niet meer mogelijk. De laatste twee voorrondes zijn inmiddels gestart en zitten helemaal vol. Maar, ook als u niet meedoet, bent u van harte welkom op de wedstrijddag eind oktober. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@010greendeal.nl.