Declaration of Intent: Join the club!

UPDATE NOVEMBER 2017

Ons streven om in 2020 Zero emission te rijden is erg mooi. Maar we moeten het nog wel realiseren. En dat is niet altijd makkelijk. Met name voor vervoerders en verladers met grotere voertuigen. Neem bijvoorbeeld de elektrische bakwagen van Heineken. Een mooie ontwikkeling. Maar deze schone bakwagen is drie tot vier keer duurder dan zijn dieselslurpende broertje. Om de grotere vervoerders en verladers te helpen, hebben we de ‘Declaration of Intent’ in het leven geroepen.

Wat is de Coalition?

Vervoerders en verladers die bereid zijn om elektrisch- of hybride te gaan rijden, hebben dit op papier uitgesproken. Hoe? Door de zogenoemde ‘Declaration of Intent’ te ondertekenen. Een soort petitie om fabrikanten te bewegen om serieus aan de slag te gaan met de ontwikkeling van grotere elektrische voertuigen. Daarnaast ondersteunt de ‘Declaration of Intent’ een appèl richting Europese en nationale overheden en fondsen om de subsidie- en financieringsregelingen van elektrisch vervoer op te vangen.

Waarom is de Coalition nodig?

Fabrikanten van bestel- en vrachtwagens hebben nog geen grote elektrisch- of hybride modellen in hun aanbod. Daarbij gebruiken zij het argument dat er niet voldoende vraag naar is. Aan de andere kant gaan vervoerders- en verladers niet elektrisch rijden omdat er geen (betaalbaar) aanbod is. De ‘Declaration of Intent’ doorbreekt deze tweestrijd door te laten zien dat er wel degelijk vraag is naar grotere elektrische voertuigen.

Join the club!

De ‘Declaration of Intent: Stedelijke logistiek elektrisch’ bestaat nu uit veertien grote vervoerders en verladers die actief zijn in stedelijke logistiek. Bij elkaar zijn zij goed voor meer dan 700 bestelwagens en meer dan 4.000 vrachtwagens. Allen hebben via de ‘Declaration of Intent uitgesproken’ de wens uitgesproken om elektrisch te gaan rijden. Hoe meer bedrijven de ‘Declaration of Intent’ ondertekenen, hoe sterker we staan richting fabrikanten. Dus ben je vervoerder of verlader en wil je bijdragen aan gezondere lucht door elektrisch te gaan rijden? Neem dan contact op met Joeri Jongeneel en join the club!