De meest duurzame pakketbezorger nu ook in Rotterdam

Cycloon Fietskoeriers, de meest duurzame pakketbezorger van Nederland, heeft nu ook een vestiging in Rotterdam. Met de vestiging van Cycloon in Rotterdam is de perfecte hub gecreëerd voor duurzame logistiek in de havenstad.

Een must voor de duurzame webshop

Nu Cycloon in Rotterdam aanwezig is, nadert ook de voltooiing van het landelijk dekkende fietsbezorgnetwerk van Fietskoeriers.nl. In alle grote steden in Nederland wordt met de fiets bezorgd. Dit gebeurt door de koeriers van Cycloon (7 vestigingen) of die van collega-bedrijven (16 vestigingen). Tussen de steden en in het buitengebied rijden Cycloon-auto’s op groengas. “Als je voor twaalf uur een bezorging doorgeeft, dan bezorgen we het dezelfde dag nog”, aldus Anke van Boxtel, de kersverse bedrijfsleider van Cycloon Rotterdam. “En daar kan nu aan toegevoegd worden dat het niet uitmaakt waar in Nederland het pakketje moet worden afgeleverd.”

Het vertrekpunt is altijd de fiets

Bloemen bezorgen, een flat screen van 2.30 meter in doorsnee of een nier? “Wij bezorgen alles op de fiets. En mocht het niet kunnen, dan innoveren we net zo lang tot het wel kan. De auto is voor ons in de stad nog nooit een redmiddel geweest. En dat houden we graag zo”, aldus Van Boxtel. Van oudsher zijn fietskoeriers flexibel. “Dat zit in onze genen. Snel schakelen, snel denken, hard fietsen, wegopbrekingen omzeilen, niet zeuren en gewoon gaan.” Daarom kan Cycloon zonder problemen leveren op de dag van bestelling.

479 fietsen en ongekende rapportcijfers

Cycloon telt 7 koeriersvestigingen, 21 postvestigingen en heeft meer dan 650 medewerkers in dienst. 479 fietsen en 70 auto’s staan tot de beschikking. De kwaliteit van bezorging is ongekend hoog en zit ruim boven alle normen. Meer dan 98 procent van alle pakketjes wordt in één keer bezorgd. Dat komt door de bezorging in de avond en omdat bezorgafspraken makkelijk zijn te wijzigen via de slimme software van Fietskoeriers.nl.

Dat duurzame begon bij een open brug

Anke legt graag uit waar dat duurzame bij Cycloon vandaan komt. “Heb je wel eens een paar uur lang vol gas gefietst en dat je dan moet wachten voor een open brug? En dat je dan met je longblaasjes wagenwijd open in de uitlaatgassen van het busje naast je staat te happen? Dat is mij regelmatig overkomen en het overkwam ook Eddy (eigenaar red.) in 1999. Daar, wachtend voor de open brug in Groningen, is het zaadje geplant”, weet Anke. “Het is onze missie geworden. Hoe meer bezorging op de fiets in de stad des te minder uitlaatgassen we inademen.” De teller staat op 479 fietsen. Sinds deze zomer dus ook in Rotterdam.