Climate Hackathon Rotterdam

Op 8 en 9 april was de Willem de Kooning Academie hét podium voor de Climate Hackathon 2016. Gedurende 24 uur gingen zo’n 100 professionals, designers, programmeurs, hackers en innovators de strijd met elkaar aan. Belangrijkste thema’s: verbetering van de stadsdistributie en het stadsklimaat. Binnen deze kaders moesten de deelnemers een vernieuwend concept bedenken om het klimaat in Nederlandse steden te verbeteren.

Het winnende concept: Bezorgeloos

Bezorgeloos is een concept dat werd bedacht door het team ‘Nightshifters’. Het concept voorziet in een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor pakketbezorging. Het idee is dat pakketjes niet van deur tot deur, maar op een centraal punt in de wijk worden afgeleverd. Bewoners kunnen hun pakketje daar ophalen én uitpakken. En als de pakketbezorger een dag later nieuwe pakjes aflevert, laadt hij het afval in om het te laten recyclen. Bekijk voor meer informatie de pitch van Bezorgeloos.

Hackathon is pas het begin

Het zou natuurlijk zonde zijn als alle mooie concepten die tijdens de hackathon zijn bedacht niet verder worden uitgewerkt. Daarom zijn er de komende maanden nog verschillende bijeenkomsten waar de concepten onder de aandacht worden gebracht. Data en locaties vind je op de website van de Climate Hackathon. Hier kun je ook het filmpje van de hackathon en verschillende pitches terugvinden.