Bijeenkomst Logistiek010 - Innovatie en inspiratie

Innovatie en inspiratie, blijf bewegen in de hectiek. Hoe houden we Rotterdam bereikbaar én leefbaar? Stedelijke logistiek is een zaak van ons allen.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), De Verkeersonderneming en gemeente Rotterdam organiseren een volgende bijeenkomst rondom de Stedelijke logistiek in Rotterdam. We weten elkaar nu te vinden, en laten elkaar niet meer los. Zo kunnen we samen werken aan nieuwe oplossingen.

Bijeenkomst Logistiek 010

Na eerdere succesvolle edities nodigen we opnieuw transporteurs, logistieke dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden uit om ervaringen te delen over de mogelijkheden omtrent de logistiek in Rotterdam. Stedelijke logistiek is een zaak van ons allen.
Samen kunnen we verandering en een efficiënte logistiek realiseren.


U komt toch ook? Meld u direct aan!
Aanmelden via: logistiek010@rotterdam.nl


Programma

Welkom
Ontvangst is vanaf 13.30 uur. (let op! Dit is eerder dan voorgaande bijeenkomsten)

Om 14.00 uur wordt u verwelkomd door dagvoorzitter Cees Vingerling. Sinds 2015 is hij namens De Verkeersonderneming gebiedsregisseur Rotterdam Zuidwest en is hij  namens VNO-NCW mobiliteitsmakelaar Rotterdam.
Hij gaat in op het thema “Innovatie en inspiratie, blijf bewegen in de hectiek” en bespreekt  de recent behaalde resultaten Logistiek010.

De keynote spreker is Lois Brett Project Leader, Battery Testing Project (BATTEST), werkzaam voor de European Commission Joint Research Centre. Zij neemt ons mee in de ontwikkelingen en kansen voor Europa en Nederland. Hoe ziet de toekomstige batterijtechnologie eruit? En wat betekent dit voor elektrisch vervoer?

Daarna neemt Roger Demkes, directeur van De verkeersonderneming, u kort mee in alle wegwerkzaamheden die de komende jaren in de regio staan gepland. Door Rijkswaterstaat genoemd: “De grootste onderhoudsopgave ooit!”

Workshops
Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan de workshops over transport in Rotterdam. Centraal staat de vraag “Innovatie en inspiratie, blijf bewegen in de hectiek”. Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Weerzien
Aan het einde van de middag kunt u uw vakgenoten ook ontmoeten tijdens de afsluitende netwerkborrel. Cees Vingerling neemt hier de dag door en probeert samen met u om de bijeenkomst waarde te geven voor de logistiek in Rotterdam.