Bijeenkomst Logistiek 010 op 3 november

Hoe houden we Rotterdam bereikbaar én leefbaar? Oftewel, hoe zorgen we voor een bruisende economie én een vitale stad met schone en gezonde lucht? De Verkeersonderneming, EVO, TLN en gemeente Rotterdam presenteren:

Bijeenkomst Logistiek 010

3 november 2016
15.00 - 18.30 uur
Inloop vanaf 14.30 uur
Worldhotel Wings
Rotterdam The Hague Airport


Na drie eerdere succesvolle edities nodigen we opnieuw transporteurs, logistieke dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden uit om te bespreken hoe we de logistiek in Rotterdam efficiënt en groen kunnen inrichten. De bijeenkomst draait om:

  • Ontdekken: inspirerende sprekers uit het veld delen hun ervaringen
  • Ondernemen: ruime keuze aan interactieve workshops
  • Ontmoeten: vele spelers uit de logistieksector van Rotterdam onder één dak

U komt toch ook 3 november? Meld u direct aan!

Programma

Welkom
Om 15.00 uur verwelkomt dagvoorzitter Jeroen de Veth u. Hij geeft een korte toelichting op de recent behaalde resultaten van Beter Benutten en Ecostars. Daarna kunt u luisteren naar de inspirerende woorden van onze keynote speaker Laetitia Dablanc. Zij is professor aan de University of Paris-East, French Institute of Science and Technology for Transport, Development and Networks. Haar expertise ligt op het gebied van stedelijk goederenvervoer, milieu en logistiek en zij deelt graag met ons praktijkvoorbeelden uit de stad Parijs.

Workshops
Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan twee workshops over transport in Rotterdam. Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en 
wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Weerzien
Aan het einde van de middag kunt u uw vakgenoten ontmoeten tijdens de afsluitende borrel. 

Workshops

Tijdens de bijeenkomst krijgt u de gelegenheid om twee inspirerende workshops bij te wonen. 

Logistieke Ontkoppelpunten (LOP’s)

TLN en EVO praten u bij over actuele ontwikkelingen op het gebied van logistieke ontkoppelpunten (LOP’s) in het kader van het landelijke project Beter Benutten. Een LOP is een groot logistieke terreinen aan de rand van een stad. In de toekomst moeten dit soort terreinen een steeds grotere rol gaan spelen bij stadsdistributie. Op deze LOP's worden grote voertuigen gesplitst in kleinere voertuigen of worden laadeenheden overgezet op kleinere voertuigen. TLN en EVO inventariseren bovendien kansen en mogelijkheden voor logistieke stromen in de regio Rotterdam.

Elektrische voertuigen: Join the Club

Ons streven om in 2020 Zero emission in het centrum van Rotterdam te rijden is erg mooi. Maar we moeten het nog wel realiseren. En hoewel veel vervoerders en verladers wel elektrisch willen gaan rijden, is dat financieel niet altijd haalbaar. Daarom heeft de gemeente de ‘Coalition of the willing’ in het leven geroepen: een soort petitie om fabrikanten te bewegen om serieus aan de slag te gaan met de ontwikkeling van grotere elektrische voertuigen. Hoe meer bedrijven deze petitie ondertekenen, hoe sterker we staan richting fabrikanten. Dus bent u vervoerder of verlader? En wilt u bijdragen aan gezondere lucht door elektrisch te gaan rijden? Dan is deze workshop voor u.

Afvallogistiek

Logistiek is een cruciaal onderdeel bij afvalverwerking. Hoe kunnen wij de logistiek, die bij afvalverwerking hoort, optimaliseren? Wat verwacht men van de klanten/verladers, de gemeente en andere betrokkenen om dit mogelijk te maken? Welke technieken zijn voorhanden dit mogelijk te maken?

Meer winst en minder transport met efficiëntere bouwlogistiek

Bouwverkeer is een van de grootste transportstromen in Nederland en rijdt vaak in drukke stedelijk omgevingen. Voor de overheid is het van belang om het bouwverkeer in de stad te beperken: minder overlast, minder uitstoot en betere bereikbaarheid. Ook voor bedrijven kan een andere bouwlogistiek financieel interessant zijn en voor opdrachtgevers van bouwprojecten levert het ook voordelen en een beter imago op. We gaan kijken wat er mogelijk is en hoe we de bouwlogistiek anders kunnen inrichten.

Zonder verandering geen logistieke toekomst?

De wereld verandert: internet of things, drones, automatisering. Bijblijven in de logistiek vraagt om verandering. Zowel binnen de organisatie als in de samenwerking met anderen. Hoe verankert u de logistieke processen in de toekomst? Waar loopt u tegenaan? En hoe gaat u met hindernissen om? Met goede voorbeelden en onze kennis van veranderingen nemen we uw eigen logistiek nog eens onder de loep. Zo bent u goed voorbereid op uw logistieke toekomst.

U komt toch ook? Meld u direct aan!