Beste chauffeur van Rotterdam te gast in RTL Transportwereld

Op 29 oktober 2016 won Ronald Spaans van Euser Transport de Rotterdamse chauffeurswedstrijd. Op zondag 11 december vertelde hij in het programma RTL Transportwereld hoe je dat doet: zuinig rijden.

Zuinig rijden volgens Ronald Spaans

Vanachter het stuur van zijn truck deelt Ronald Spaans met ons zijn kijk op zuinig rijden. ‘Het is een kwestie van vooruitkijken,’ zegt hij. ‘Als je weet waar de stoplichten zijn, dan kun je je truck op tijd in zijn vrij laten uitrollen. Dat bespaart brandstof.’ Ook belangrijk volgens Spaans: met een laag toerental zo lang mogelijk in een hoge versnelling blijven rijden. ‘En laat je vooral niet opjagen. Neem de tijd die nodig is om bewust met zuinig rijden bezig te zijn,’ aldus Spaans.

Nieuwsgierig naar alle tips? Bekijk dan snel het item van RTL Transportwereld.

Doel van de Rotterdamse chauffeurswedstrijd

Om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren, heeft gemeente Rotterdam een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. De Rotterdamse chauffeurswedstrijd is één van de projecten die hieraan bijdragen. Met dit project worden chauffeurs zich bewust van hun rijgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. Ook stimuleert het bedrijven om in-carsystemen in te zetten voor duurzaam rijgedrag.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Rotterdamse wedstrijddag en Logistiek010? Neem dan contact op met dhr. R. van der Wulp van de gemeente Rotterdam via: r.vanderwulp@rotterdam.nl.