Al meer dan 250 ECOSTARS-leden Rotterdam

Tijdens de bijeenkomst Logistiek010 op 6 april jl werd het 250e certificaat uitgereikt.  De afgelopen maanden groeit het aantal leden exponentieel. Meer dan 30 bedrijven hebben de afgelopen 3 maanden een uitgebreide audit gehad. De inspanningen van de bedrijven om brandstof te verlagen en uitstoot van uitlaatgassen te verminderen, leverden een totaal waardering van 3 tot 5 sterren.

“Ik ben zeer trots om aan nieuwe Ecostars-leden hun certificaat te mogen uitreiken”, aldus Esra Broekhof, programmamanager ECOSTARS, “Deze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun invloed op een schonere luchtkwaliteit in de regio Rotterdam. Bedrijven vinden het adviesrapport zeer waardevol en gaan er dan ook daadwerkelijk mee aan de slag, wat heeft geleid tot 14heraudits en hogere sterwaarding. Ondernemingen zijn o.a. frequenter en/of slimmer de bandenspanning gaan meten,  chauffeurs gaan trainen op rijstijl of hebben geïnvesteerd in IT (boordcomputers) om meer inzicht te krijgen in hun ritten. Ook bijzonder is het om te noemen dat er al 53 volledig elektrisch voertuigen worden ingezet.“

Inmiddels zijn in Rotterdam al meer dan 250 ECOSTARS-certificaten uitgedeeld. Zowel kleinere bedrijven als grote ondernemingen doen mee. Het aantal bedrijven met het maximum van 5 sterren staat momenteel op 52. Organisaties die hun bedrijfsvoering milieuvriendelijker maken, kunnen zich opnieuw laten beoordelen en zo een extra ster verdienen. Zo werken transportbedrijven en andere vervoerders in Rotterdam uiteindelijk toe naar 5 sterren voor duurzaam transport en duurzame distributie.

Waarom ondersteunt gemeente Rotterdam het programma ECOSTARS?

Het ECOSTARS ‘Fleet Recognition Scheme’ is ontwikkeld om erkenning, begeleiding en advies te geven aan transportbedrijven en andere vervoerders, die maatregelen willen treffen om efficiency  te verhogen, brandstofverbruik te verlagen en emissies te verminderen. Dit alles om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren, de CO2 uitstoot te verminderen en de klimaatverandering aan te pakken.

De bedoeling van dit programma is om beheerders van zakelijke voertuigen bewust te maken van de belangrijke rol die ze hebben bij het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit en de milieuprestatie van het wagenpark.

Het biedt ook de gelegenheid om goede praktijkvoorbeelden te laten zien aan een breder publiek, inclusief andere wagenparkbeheerders en (potentiële) klanten.

 

Meer informatie: www.logistiek010.nl/ecostars