In aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid kunt u op zaterdag 7 oktober kennismaken met schoon en energiezuinig vervoer. Behalve een waterstofauto staan er elektrische auto’s, scooters en fietsen opgesteld op het Grotekerkplein. Komt u ook langs om te zien wat de laatste stand van zaken is van het opwekken en gebruiken van duurzame energie onder het genot van live muziek? Die middag vertrekken vanaf het plein, dat recent is opgeknapt tot stadspark, verschillende fietsroutes ‘Gluren bij de duurzame buren’.


Elektrisch rijden in een toekomstbestendige stad


Gezondere lucht is essentieel voor onze gezondheid en een aantrekkelijke stad. Elektrisch (auto) rijden is een schone (en zuinige) manier van reizen. Op het Grotekerkplein (gelegen tussen de zaterdagmarkt, de Hoogstraat en de Meent) staan verschillende dealers met hun elektrische auto’s. Neemt u plaats in één van de opgestelde voertuigen, dan vertellen zij u alle ins and outs. Een afspraak voor een proefrit is snel gemaakt. En mocht u een elektrische auto willen aanschaffen, dan kunt u in Rotterdam een laadpaal aanvragen via de website laadjeauto.nl.

Nieuwe modellen elektrische auto’s en een waterstofauto


Wilt u zich vrijblijvend laten voorlichten over de mogelijkheden van een elektrische auto? Bekijk dan de Renault ZOE, deze auto heeft een bereik van 400 km. Of wat dacht u van een BMW 3i, een deelauto die normaal gesproken in het Timmerhuis staat en voor iedereen te gebruiken is. Verder vindt u er de auto van Evides Waterbedrijf die waterstof uit eigen industriewater gebruikt als brandstof en kan opladen aan een laadpaal; deze auto zorgt voor 0% uitstoot!

Praktische informatie
Datum: zaterdag 7 oktober
Locatie: Grote Kerkplein, Rotterdam 
Vanaf: 11.00 uur tot 16.00 uur

Meer leest u op gezonderelucht