BIJEENKOMST LOGISTIEK010

WANNEER? 2 november 2017 

HOE LAAT? 15.00 – 18.30 uur  (inloop 14:30)

WAAR? RAAF Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 2 3081 AE Rotterdam 

Inkopers aan het stuur? Stedelijke logistiek is een zaak van ons allen. Ook inkopers spelen een belangrijke rol. Of staan zij eigenlijk aan het stuur? Hoe belangrijk is slimme inkoop voor de logistiek? 

Na eerdere succesvolle bijeenkomsten organiseren Transport en Logistiek Nederland (TLN), ondernemersvereniging voor export en logistiek evofenedex, De Verkeersonderneming en gemeente Rotterdam een volgende bijeenkomst rondom de Stedelijke logistiek in Rotterdam.

De keynote spreker is Dr Jacques Leonardi, senior researcher aan de Universiteit van Westminster te Londen, onderdeel van het logistieke onderzoeksteam en richt zich op ontwikkeling en evaluatie van duurzame oplossingen in logistiek.

U komt toch ook? Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent slimme inkoop, efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.

Weerzien
Aan het einde van de middag schuiven de workshopleiders en wethouder Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van gemeente Rotterdam, bij de dagvoorzitter aan tafel om belangrijke resultaten te delen. 
Tijdens de afsluitende borrel kunt u uw vakgenoten ontmoeten.

 

 

U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl

 

Workshops
Na het plenaire gedeelte kunt u deelnemen aan twee workshops over transport in Rotterdam.  Centraal staat de vraag ‘Inkopers aan het stuur?’. Tijdens de interactieve workshops wordt kennis gedeeld en wordt u uitgedaagd om oplossingen omtrent efficiëntere logistiek en verduurzaming aan te dragen.
 

Wat betekent 0-emissie binnenstad?

Ruimte genoeg in de stad!

Duurzame stadslogistiek - Op welke manier kun je hieraan als inkoper een bijdrage leveren. Shopping Tomorrow - Expertgroep City Distribution door Anne-Marie Nelck, TLN

Duurzaamheid bij het inkopen van transportdiensten: een vloek of een zegen ?

Duurzaamheid of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is iets waar veel bedrijven nadrukkelijk mee bezig zijn, maar er zijn ook nog steeds bedrijven waarbij deze onderwerpen minder hoog op de agenda staan. In hoeverre houden bedrijven bij het inkopen van logistiek en/of transportdiensten rekening met duurzaamheid en in hoeverre laten zij dit meewegen in hun uiteindelijke beslissing om voor een bepaalde logistieke dienstverlener of oplossing te kiezen ? Valt er misschien iets te leren van (of aan) de gemeente Rotterdam qua inkoopbeleid? In deze workshop zullen we hier nader op ingaan.

Strategische samenwerking tussen verladers

Ben je van mening dat horizontale samenwerking tussen verladers de “next level” in logistiek is? Kom dan in gesprek met Compose. Ervaar wat jouw kansen zijn om te profiteren van dit unieke initiatief van verladers en bouw mee aan deze volgende stap in logistiek. Na de workshop heb je inzicht welke aspecten van belang zijn bij horizontale samenwerking.

Inkoop en Bouwlogistiek

Wanneer je bouwlogistiek anders organiseert levert het grofweg 1% van de aanneemsom op als verbeterd projectresultaat. De extra uitgaven die vooraf en tijdens het project noodzakelijk zijn, schrikken vaak af. Wanneer je echter gezamenlijk stappen zet in de inkoop, plukken alle partijen de vruchten. Niels Wesbeek van Ilips deelt zijn ervaringen.

Kansen circulair inkopen

Circulair inkopen geeft een andere invulling aan je leveranciersgesprekken. De uitkomsten van deze gesprekken kunnen verrassend zijn en inzichten dieper in de keten bieden. Marianne van Keep van Verstegen Spices & Sauces deelt haar geleerde lessen.

 

U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar: logistiek010@rotterdam.nl