Inspirerend netwerken in de logistiek. Alle events op een rij.

De professionele transporteur heeft honger naar de nieuwste trends en innovaties. Rotterdam heeft zeven keer het evenement Logistiek010 georganiseerd. Elke waren er weer meer dan 100 professionals uit de transportsector. Elke keer wordt wel duidelijk dat de meeste aandacht uit gaat naar de ontwikkeling van het elektrisch voertuig. Kan of moet ik al overstappen naar een vorm van nul-emissie?

Lois Brett is projectleider bij het onderzoekscentrum van de Europese Commissie. Tijdens de het laatste Logistiek010 event vertelde zij tijdens haar presentatie dat er enorme ontwikkeling is op het gebied van de batterij. Bij de productie is de EU voor 99% afhankelijk van andere continenten. Dat is een zorgwekkend cijfer. Wel goed om te horen dat Nederland nummer twee is op de wereld bij het gebruik elektrische mobiliteit. Verder gaf ze vooral informatie over wat we kunnen verwachten van de ontwikkeling van de batterij en het elektrisch voertuig.

De verschillende workshops tijdens Logistiek010 trokken de aandacht. Vele bezoekers bezochten de sessie over het grootste onderhoudsprogramma ooit hier in de regio in de komende 10 jaar. Hoe gaan we de bijbehorende problemen samen oplossen? Maar ook in de sessie Van de Velden die elektrische vrachtvoertuigen bouwt, verkoopt en verhuurt werden veel vragen gesteld.

Wat maakt de professional om naar deze evenementen te gaan? Veel bezoekers willen de laatste trends zien en horen. Ze willen ideeën opdoen en met andere experts hun eigen innovaties aanscherpen. Het breekt de dagelijkse sleur en het zorgt dat je bedrijf ook in de toekomst kan blijven bestaan.

Op 3 oktober organiseren we een nieuwe bijeenkomst om dit weer mogelijk te maken. En deze keer wordt het groter dan ooit. Producenten van allerlei slimme producten voor de vervoerder en verlader zijn er te zien. Ideeën kan je nu al opdoen op het kennisplein. Gegarandeerd dat het je geld op gaat leveren.

Maar goed, er zijn meerdere momenten om ideeën op te doen voor een bepaald onderwerp. Enkele interessante evenementen in de rest van dit jaar zijn:

5th International Physical Internet Conference

Towards a smart hyperconnected era of efficient and sustainable logistics, supply chains and transportation.

18 tot en met 22 juni, Groningen

Urban Logistics Summer School

Summer school on planning and managing the urban transport in urban areas under a dynamic context as today logistics: key for city sustainable development. An intensive immersion into the world of urban logistics, based on an introductory module covering all aspects of urban logistics.

20 tot en met 24 augustus, Antwerpen

Sociale innovatie in de logistiek

Sociale innovatie voor versnelling innovatievermogen logistieke sector.

6 september, Leiden

Urban Transport 2018

The continuing requirement for better urban transport systems and the need for a healthier environment has added to the increasing success of this annual. Innovative systems, new approaches and original ideas need to be thoroughly tested and critically evaluated before they can be implemented in practice.

19 tot en met 21 september, Sevilla

Week van Logistiek in Rotterdam 1 tot en met 5 oktober

HVTT15: Heavy vehicle Transport Technology 15

The HVTT15 offers a worldwide platform for road agencies, heavy vehicle manufacturers, researchers, regulators and suppliers and the transport industry, to exchange knowledge and experiences in order to support the development of a safe, sustainable, efficient and productive road freight transport. The most innovative freight vehicles of the world be present.

2 tot en met 5 oktober, Rotterdam

Logistiek010 Plus

Een extra groot evenement voor alle vervoerders en verladers in en om de regio Rotterdam. Een beurs van producten van software en producten, en workshops over innovaties over verschonen van voertuigen en efficiëntere logistiek.

3 oktober, Rotterdam

Innovatie-expo 2018

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en daarmee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land en in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid met de Innovation Expo 2018.

4 oktober, Rotterdam

Vakbeurs transport en logistiek

During the leading exhibition Transport & Logistics, specialists from the transport and logistics industry will present their solutions to the market.

6 november, Rotterdam