Transport Service Schelluinen – op zoek naar een duurzaam thuislevermodel voor de consument.


TSS is als logistiek dienstverlener voor B2C meubel-, keuken- en sanitair leveringen zeker geen onbekende in de stadslogistiek. Dagelijks leveren zij goederen bij de klanten aan huis in alle grote steden van Nederland en dus ook in Rotterdam. TSS is als innovatief bedrijf altijd bezig met het ontdekken van de nieuwste technieken en inrichten van de meest optimale processen. De service aan de klant is hierin leidend. Op het moment dat in Rotterdam de eerste signalen bekend werden van de afsluiting van het TunnelTraverse voor vrachtverkeer is TSS op zoek gegaan naar een future proof leveringsmodel. TSS levert dagelijks in het centrum van Rotterdam en wil ook hier de klant van dienst kunnen blijven zijn.
 

LOP Rotterdam


Het future proof thuislevermodel werd gevonden door gebruik te maken van de huidige vloot en techniek, in combinatie met 100% elektrische trucks. De dagelijkse leveringen van TSS worden gedaan met een vloot van 19-tons diesel distributietrucks. Deze trucks zijn voorzien van een wissellaadbaksysteem zodat er eenvoudig voorgeladen kan worden bij het DC van de klant. Er is gekozen om het traject van DC naar klant op te splitsen in een first mile (diesel) en een last mile (100% elektrisch). De first mile wordt buiten de spitstijden gedaan. De wissellaadbakken worden aangeleverd op het TSS LOP in het centrum van Rotterdam en vervolgens met een elektrische truck (last-mile) naar de klanten uitgeleverd.

Voordeel


Groot voordeel van dit model is dat hetzelfde volume vervoerd kan worden als voorheen en er niet overgeladen hoeft te worden. Iets wat zeer onwenselijk is met bijvoorbeeld moeilijk te handelen sanitair, zware meubels en keukens. De consument krijgt een emissieloze levering en wordt niet gestoord door geluid. De elektrische trucks zijn namelijk beduidend stiller dan de diesel-uitvoering. Ook de chauffeurs en bijrijders profiteren hier van, zij geven aan dat ze aan het einde van een werkdag minder vermoeid zijn dan na het rijden in een dieseltruck.
 

Ervaring


Inmiddels heeft TSS behoorlijk wat ervaring opgedaan met de elektrische trucks. Deze kennis gebruikt TSS in haar contacten met klanten en stakeholders maar bovenal om weer verder te innoveren en optimaliseren. In nauwe samenwerking met BREYTNER Zero Emission Transport wordt alweer gewerkt aan nieuwe modellen.

 

TSS en Green Deal

TSS is via haar partnership met BREYTNER Zero Emission Transport in contact gekomen met de Green Deal 010. De gemeente Rotterdam is als stakeholder nauw betrokken bij diverse inzetmogelijkheden op het gebied van stadslogistiek. De B2C leveringen van TSS zijn onderdeel van een goederenstroom die goed past bij de doelstellingen van de gemeente. De leveringen vinden voornamelijk plaats in de binnenstad, daar waar de Green Deal streeft naar Zero Emissie beleveringen. Een samenwerking tussen TSS en de Gemeente Rotterdam lag dan ook zeer voor de hand. De gemeente ondersteunt TSS met kennisdeling op gebied van de techniek en ondersteunt met mogelijke privileges. 

 

Meer over TSS

Vanuit Schelluinen wordt er dagelijks met een team van circa 200 medewerkers invulling gegeven aan tweemans B2C leveringen door heel Nederland. Ook heeft TSS diverse LOP’s in het land. Twee mansdistributie is een vak apart vanwege de grote en zware producten die bezorgd worden, soms ook nog met installatiewerkzaamheden. Daarnaast ben je hét visitekaartje van de klant, want de chauffeurs en bijrijders komen bij de consument over de vloer. De combinatie van ervaring en innovatie in duurzaamheid maakt TSS onderscheidend in haar vakgebied.