Verslag Logistiek 010- Logistieke efficiency

Op 11 april 2019 vond in HAL4 voor de 9e keer het event Logistiek010 plaats. Onder de noemer ‘Logistieke efficiency. Hoe houden we Rotterdam bereikbaar én leefbaar?’ gingen belanghebbenden uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschappers en fabrikanten met elkaar in gesprek. Er waren verschillende workshops en een Kennisplein waar deelnemers terecht konden voor de laatste informatie en initiatieven op het gebied van duurzaam vervoer.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), evofenedex, De Verkeersonderneming, MRDH en gemeente Rotterdam organiseerden deze bijeenkomst rondom de Stedelijke logistiek in Rotterdam. Dagvoorzitter Jean Paul Andela, gemeente Rotterdam, opende de middag. Deze middag waren er wederom interessante sprekers.

Was u ook van de partij? Bekijk hier de foto’s

Rogier Havelaar, Directeur Stadslogistiek PostNL.

Hij is verantwoordelijk voor de verduurzaming van logistiek in de binnensteden van Nederland. Of het nou een brief is of een pallet: alle post, pakketten en goederen moeten allemaal op een verantwoorde manier de stad in én uit. Door de toenemende drukte in de stad moeten we nadenken over slimme en efficiënte stedelijke distributie. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? En, hoe kunnen we Stadslogistiek verder opschalen?

In deze keynote deelde Rogier zijn visie van een efficiënte stedelijke distributie delen.

De presentatie vindt u hier

Ir. Frank Rieck, lector Future Mobility bij Hogeschool Rotterdam

is sinds  2004 werkzaam als lector Future Mobility bij Hogeschool Rotterdam bij het Kenniscentrum Duurzame HavenStad. Future Mobility betekent in ons land en voornamelijk in Rotterdam personen- en goederenvervoer in een 'urban' omgeving. Het onderzoeksdomein Future Mobility, Groene transport onderzoekt in dit kader de mogelijkheden van elektrische stadsmobiliteit en levert zo een bijdrage aan een stillere, schonere en energiezuinige regio. Ir. Frank Rieck is vanuit zijn lectoraat betrokken bij zowel landelijke als internationale samenwerkingen op het gebied van Smart e-Mobility.

Onderwerp van zijn keynote: Will Automotive be the future of mobility? Striving for six zeros!

De presentatie vindt u hier

 

Jan Robbert Albrechts, adviseur Mobiliteit bij Gemeente Rotterdam

Na de keynotes vertelde Jan Robbert Albrechts, werkzaam als adviseur Mobiliteit bij Gemeente Rotterdam, welke Stimuleringsregelingen stadslogistiek Rotterdam er zijn. Wilt u meer weten over de Privileges en Subsidieregelingen? U kunt hier meer informatie over de stimuleringsregelingen vinden.

Henk Kolenbrander, Projectcoördinator programma Logistiek bij De Verkeersonderneming

Aansluitend deelde Henk Kolenbrander, werkzaam als Projectcoördinator programma Logistiek bij De Verkeersonderneming. Ook nam hij de aanwezigen kort mee in de Grootste Onderhoudsopgave van Rijkswaterstaat. Meest up-to-date informatie vindt u hier.

Workshops

Na het plenaire gedeelte was er een workshopronde. Alle workshopleiders kregen de mogelijkheid om hun workshop te pitchen.
Aan de rechterzijde vind u een kort verslag per workshop.

Kennisplein

Verschillende organisaties deelden hun kennis op het gebied van onze thema’s schone techniek, slimme logistiek, goed gedrag en goed geregeld.

Deelnemende organisaties op het Kennisplein:

Ook werd op het Kennisplein het ECOSTARS certificaat uitgereikt aan nieuwe deelnemers. 

Van harte gefeliciteerd!

>> SAVE-THE-DATE

Donderdag 7 november 2019 vindt de 10e editie van het Logistiek010 event plaats. Reserveer alvast deze datum in uw agenda! Wij hopen u dan te zien.