Digitale navigatie

IT maak logistiek slimmer

Goed Fleet Management, het gebruik van Black Boxes en het op de juiste spanning houden van banden: het helpt allemaal bij het duurzamer maken van het wegvervoer. Door het gericht inzetten van automatisering en digitalisering kunnen  verdere stappen gezet worden. Zo wordt het wegvervoer niet alleen duurzamer, maar ook veiliger. We stellen vier innovaties aan u voor, twee ín de vrachtwagen en twee ‘rond’ de vrachtwagen. Het betreft respectievelijk verschillende vormen van cruise-control, start/stop- en eco roll-systemen, naast verkeerslichten die met vrachtwagens communiceren en ten slotte een praktijkvoorbeeld van het effect van datadelen.

4 interessante innovaties

De introductie van volledig autonoom rijden laat nog op zich wachten – maar ondertussen zijn vrachtwagens al redelijk zelfstandig.

Bekijk oplossing

In het streven het brandstofverbruik terug te dringen kiezen fabrikanten van vrachtwagens ervoor de motor zo min mogelijk toeren te laten draaien.

Bekijk oplossing

In de regio Schiphol is een proef gestart waarin vrachtwagens voor het eerst met verkeerslichten communiceren via het 4G netwerk.

Bekijk oplossing

Het verkeer beter laten doorstromen door informatie uit auto’s en van wegbeheerders slim te combineren: dat is het doel van de Praktijkproef Amsterdam.

Bekijk oplossing